Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Συγκροτήθηκε το Δίκτυο Νεολ...

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Συγκροτήθηκε το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής
Σαντιάγο06.11.2007

Σαράντα πέντε νέοι και νέες, ελληνικής καταγωγής, από την Αργεντινή, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού, Παναμά και Χιλή συμμετείχαν στην Ιδρυτική Συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, από 2 έως 5 Νοεμβρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Η διοργάνωση αποτέλεσε εφαλτήριο μίας νέας, δυναμικής και ουσιαστικής παρουσίας και δράσης των νέων ομογενών και έθεσε τον θεμέλιο λίθο στην ανοικοδόμηση μίας γερής και σταθερής γέφυρας που θα συνδέει την παλαιά με την νέα γενιά.

Η διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού, τη συμμετοχή των νέων ομογενών στα δρώμενα των κοινοτήτων, η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους. Κοινό σημείο αναφοράς τη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας.

Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στο Συντονιστικό Συμβούλιο του Δικτύου Νεολαίας Περιφέρειας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής εκλέχθηκαν οι: Mariana Meidani Ripoli, Βραζιλία, Συντονίστρια, Adamantio Nicolas Kontos, Αργεντινή, Μέλος, Maria Papatsoris Karaiskos, Παναμά, Μέλος, Jesus Abraham Leon Mavrides, Μεξικό, Μέλος και Ana Elizabeth Dimu Belonakis, Ουρουγουάη, Μέλος.

Στην επιτυχία του Συνεδρίου συνέβαλε η άρτια οργάνωση και συνδρομή των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής με επικεφαλής τον Συντονιστή κ. Νικηφόρο Νικολαϊδη. Επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σάο Πάολο κ. Σταύρος Κυριόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης Ν. Αμερικής κ.κ. Ταράσιος, ο Γενικός Διευθυντής της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Ιωάννης Κυπαρισσίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία κ. Αντώνιος Νικολάϊδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σάο Πάολο κ. Ευστάθιος Παϊζης-Παραδέλης και εκπρόσωποι τοπικών ομογενειακών οργανώσεων.

Τις εργασίες της συνέλευσης χαιρέτησε εκ μέρους του Προεδρείου ΣΑΕ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΣΑΕ-Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά κ. Κώστας Μενεγάκης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Νικολαϊδη για την άρτια διοργάνωση και τους συμμετέχοντες για τον εποικοδομητικό διάλογο.

Το Δίκτυο Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής είναι το πρώτο που συγκροτείται βάσει του νέου εκτελεστικού Νόμου περί λειτουργίας του ΣΑΕ, που προβλέπει τη δημιουργία Δικτύων Νεολαίας στις επτά Περιφέρειες μέχρι το τέλος του 2008. Ήδη οι υπόλοιπες Περιφέρειες έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση των Δίκιων αυτών.

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής