Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Θέσεις του ΣΑΕ για την ψήφο... Επιστολή Προέδρου προς τον ...

Επιστολή Προέδρου προς τον Πρωθυπουργό

09.12.2007

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή για την άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και να γίνει αποδεκτή η θέση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) επί του νομοσχεδίου για την «Άσκηση του Εκλογικού Δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές των ελλήνων μονίμων κατοίκων εξωτερικού», ζήτησε με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης.

Εκφράζοντας τις απόψεις των μελών του Προεδρείου και των Συντονιστικών Συμβουλίων των επτά Περιφερειών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, οι οποίοι συμμετείχαν στην 1η Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Ταμβάκης απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει η ψήφιση του νόμου, για την «Άσκηση του Εκλογικού Δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων μονίμων κατοίκων εξωτερικού».

Ο κ. Ταμβάκης αναφέρεται στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για το θέμα στην ομιλία του στην ΣΤ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ τον Δεκέμβριο 2006 στη Θεσσαλονίκη, «ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εκφράζει στην επιστολή του την ομόφωνη σταθερή θέση της οργάνωσης στο θέμα αυτό, που είναι:

1.Η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές με επιστολική ψήφο και κάλπη.

2. Η δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων και η εκλογή από τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού των δικών τους εκπροσώπων, που να προέρχονται μάλιστα από τις τάξεις τους,

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εκφράζει στον Πρωθυπουργό ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του, που αντανακλά στην επιτυχία της πατρίδας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στην Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και στα μέλη του Προεδρείου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων: κ.Νικόλαο Τσιαρτσώνη, Πρόεδρο, κ.Γρηγόρη Νιώτη, Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Νικόλαο Γκατζή, Β’ Αντιπρόεδρο, κ.Τάσο Κουράκη, Γραμματέα.