Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φιλοξεν...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Αθήνα13.03.2008

Τα Ελληνόπουλα του κόσμου ανταμώνουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα, σε κατασκηνώσεις της, με στόχο τη διαφύλαξη και ενίσχυση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και τη γνωριμία τους με τη χώρα καταγωγής τους.

Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούνται δεσμοί που αντέχουν στο χρόνο και που καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία των παιδιών στις χώρες που ζουν, σπουδάζουν και αναπτύσσονται. Δεσμοί με την Ελλάδα, την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, αλλά και δεσμοί ανάμεσά τους που διαμορφώνουν τη κοινή συνείδηση ότι αποτελούν μία ευρύτερη οικογένεια που δεν έχει σύνορα, την οικογένεια του Παγκόσμιου Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουν περισσότερα από 700 παιδιά Ελληνικής καταγωγής ηλικίας 8-12 ετών και θα διεξαχθεί σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους :
από 7 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου και
από 4 Αυγούστου έως 23 Αυγούστου

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ, στην Επανομή του Νομού Θεσσαλονίκης και στη Μαλεσίνα του Νομού Φθιώτιδας. Οι δύο κατασκηνώσεις βρίσκονται σε πευκόφυτες, καταπράσινες περιοχές, πολύ κοντά στη θάλασσα, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν κατασκηνωτικές δραστηριότητες και να αναπτύξουν τις δεξιοτεχνίες τους σε πολιτισμένο, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

• Μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα ,την ιστορία και τη μυθολογία.
Εκδρομές και επισκέψεις σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
• Διδασκαλία παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και θεάτρου.
• Παρακολούθηση μουσικών εκδηλώσεων και πολιτιστικών παραστάσεων.
Θαλάσσια μπάνια.
• Αθλοπαιδιές ,ζωγραφική και χειροτεχνία.
• Όλες οι δαπάνες, της αεροπορικής μετακίνησης προς και από την Ελλάδα και της φιλοξενίας (διαμονή, διατροφή, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα και στις εκδρομές), καλύπτονται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
• Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στις κατά τόπους Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές, όπου και θα προμηθευτούν και υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και τα λοιπά σχετικά έγγραφα.

Πηγή: ΓΓΑΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα