Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Ιδρύθηκε το Δίκτυο Νεολαίας...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Τορόντο22.05.2008

Εβδομήντα πέντε νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής από όλες τις επαρχίες του Καναδά έλαβαν μέρος στην ιδρυτική συνέλευση του Δικτύου ΣΑΕ, Περιφέρεια Καναδά, που διοργανώθηκε στο Τορόντο, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η παγκόσμια οργάνωση για την πορεία της Ελληνικής Ομογένειας, με την νέα γενιά να πρωταγωνιστεί. Το Δίκτυο Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Καναδά είναι το πρώτο που συγκροτείτε την Βόρεια Αμερική, βάσει του νέου εκτελεστικού νόμου που προβλέπει τη δημιουργία Περιφερειακών Δικτύων Νεολαίας έως το τέλος του 2008.

Η συγκρότηση του δικτύου σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας και δυναμικής παρουσίας και δράσης των νέων ελληνικής καταγωγής στον Καναδά, όπου μέσω του ΣΑΕ θα καταθέτουν νέες ιδέες και θα χαράζουν νέους ορίζοντες, όπως άλλωστε υποστηρίζει και το σλόγκαν της συνέλευσης «Νέες Ιδέες – Νέοι Ορίζοντες», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Καναδά.

Βασικός άξονας δράσης και σημείο αναφοράς αποτέλεσε η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς. Μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους ήταν η δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για θέματα που σχετίζονται με τον ελληνισμό, η στελέχωση των ελληνικών σχολείων με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και διδακτικό υλικό, η οργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών, καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στο προεδρείο του Δικτύου Νεολαίας εκλέχθηκαν οι: Tάσος Μαστοράκος, Συντονιστής, Απόλλωνας Ρετσινάς, (Επαρχία Κεμπέκ) Μέλος, Κωνσταντίνος Μπόνης, (Επαρχία Βρετανικής Κολομβίας) Μέλος, Εμμανουέλλα Ποντικάκη, (Επαρχία Μανιτόμπας) Μέλος, Πατρίσια-Κλεοπάτρα Μαραγκού, (Επαρχία Κεμπέκ) Μέλος, Ελέν Κοσμά, (Επαρχία Σασκάτσουαν) Μέλος και Μιχάλης Γκέκας (Επαρχία Οντάριο) Μέλος.

Δελτία Τύπου / ΣΑΕ Καναδά – Iδρύθηκε το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Καναδά

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά