Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Καναδά - Iδρύθηκε το Δί...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
Τορόντο21.05.2008

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 75 νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής προσκλήθηκαν από την μια άκρη του Καναδά έως την άλλη (ενδεικτικώς από τις Επαρχίες του Οντάριο, Κεμπέκ. Μανιτόμπας, Σασκάτσουαν, Αλμπέρτας, Βρετανικής Κολομβίας, Νέας Σκωτίας, Νιούμπραουσγίκ και Νιούφαουντλάντ) για να συμμετάσχουν στην Ιδρυτική Συνέλευση Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Καναδά από 16 έως 18 Μαΐου 2008 στο Τορόντο.

Η διοργάνωση αποτελεί την συνέχεια στο έργο ανοικοδόμησης μίας δυναμικής και ουσιαστικής παρουσίας των νέων στα ομογενειακά δρώμενα μέσα από την συγκρότηση Δικτύων Νεολαίας ΣΑΕ. Ο Καναδάς ακολουθώντας τους στόχους που έχει θέσει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ανοίγει μία νέα σελίδα στην πορεία της Ελληνικής Ομογένειας, με την νέα γενιά να πρωταγωνιστεί και να εγγυάται την διατήρηση και διαιώνιση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνορθόδοξης πίστης.

Η προσέγγιση ελλήνων σε απομακρυσμένες περιοχές, η δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για θέματα που σχετίζονται με τον ελληνισμό, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ οργανισμών, ο καλύτερος συντονισμός δράσεων και προγραμμάτων, η αναγνώριση και βράβευση επιφανών προσωπικοτήτων ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στον Καναδά, η καλύτερη χρήση των μέσων ενημέρωσης για την προβολή του έργου μας, η επάνδρωση των σχολείων μας με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και διδακτικό υλικό, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η δημιουργία επαγγελματικών δικτύων και η οργάνωση μελλοντικών πολιτιστικών, αθλητικών, καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους. Βασικός άξονας δράσης και σημείο αναφοράς αποτέλεσε η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς.

Μέσα από δημοκρατικές και άκρως διαφανείς διαδικασίες στο νέο Δίκτυο Νεολαίας εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι: Tάσος Μαστοράκος, Συντονιστής, Απόλλωνας Ρετσινάς, (Επαρχία Κεμπέκ) Μέλος, Κωνσταντίνος Μπόνης, (Επαρχία Βρετανικής Κολομβίας) Μέλος, Εμμανουέλλα Ποντικάκη, (Επαρχία Μανιτόμπας) Μέλος, Πατρίσια-Κλεοπάτρα Μαραγκού, (Επαρχία Κεμπέκ) Μέλος, Ελέν Κοσμά, (Επαρχία Σασκάτσουαν) Μέλος και Μιχάλης Γκέκας (Επαρχία 0ντάριο) Μέλος.

Οι σύνεδροι που συγκρότησαν την Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην άρτια διεξαγωγή των εκλογών και διασφάλισε την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ήταν οι ακόλουθοι: Δις Ειρήνη Παναγοπούλου, Πρόεδρος, Δις Ουρανία Κουκούλη, Μέλος και κ. Στέφανος Φλέσσας, Μέλος.

Η Συνέλευση διεξάχθηκε με πλήρη αρμονία και τάξη χάρη στην εξαιρετική εργασία του Προεδρείου που συγκροτήθηκε από τους: κ. Γεώργιο Τσιάμπουρη, Πρόεδρο, Λάζαρο Γερονικολό, Αγγλόφωνο Γραμματέα, κ. Στέλιο Κρητικάκο, Ελληνόφωνο Γραμματέα και Αφροδίτη Παπαδημητρίου, Γαλλόφωνη Γραμματέα.

Η Συνέλευση κατά γενική ομολογία στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία στην οποία συνέβαλε η άρτια οργάνωση και συνδρομή των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου Περιφέρειας Καναδά με επικεφαλή τον Συντονιστή κ. Κώστα Μενεγάκη.

Την Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο (Καναδά) κ.κ. Σωτήριος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Τσιαρτσώνης, ο κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ και μέλος της ίδιας Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γ.Γ.Α.Ε κ. Χάρης Χατζηχαραλάμπους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο κ. Ανδρέας Νικολαϊδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΣΑΕ-Συντονιστής Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής κ. Χάρης Γκουβέλης, o Γραμματέας Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Οττάβα κ. Μιχαήλ-Δημήτριος Βότσης, η κα Mariana Meidani Ripoli, Συντονίστρια Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου κ. Δημήτριος Μανωλάκος και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών ομογενειακών οργανώσεων. Ανεξαιρέτως, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν τον κ. Μενεγάκη για την άρτια διοργάνωση, τους συμμετέχοντες για τον δυναμισμό και την δράση τους και τους γονείς των νέων που ρίζωσαν βαθιά μέσα τους την αγάπη για την Ελλάδα.

Το Δίκτυο Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Καναδά είναι το πρώτο που συγκροτείτε ποτέ στην Βόρεια Αμερική και το δεύτερο παγκοσμίως βάσει του νέου Νόμου περί λειτουργίας ΣΑΕ, που προβλέπει τη δημιουργία Περιφερειακών Δικτύων Νεολαίας έως το τέλος του 2008. Η συγκρότηση του σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας και δυναμικής παρουσίας και δράσης των νέων ελληνικής καταγωγής στον Καναδά, όπου μέσω του ΣΑΕ θα εκπονούν νέες ιδέες και θα χαράζουν νέους ορίζοντες, όπως άλλωστε υποστηρίζει και το σλόγκαν της Συνέλευσης « Νέες Ιδέες – Νέοι Ορίζοντες».

Από το Γραφείο Τύπου ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά

 
Share |

Δελτία τύπου