Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Ο νομάρχης Λακωνίας συναντή...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
03.09.2008

Σειρά επαφών είχε χθες ο νομάρχης Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας με ομογενείς από την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, οι οποίοι αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Ελλάδα.

Kατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Φούρκας αναφέρθηκε στους δυνατούς δεσμούς των Λακώνων ομογενών με τη Μητέρα Πατρίδα.

Κοινός ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία για την τρίτη και τέταρτη γενιά των αποδήμων, οι οποίοι χάνουν την ελληνικότητά τους. Για το λόγο αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και προσωπικά ο νομάρχης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Νέων το οποίο έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2009.

O πρόεδρος νεολαίας της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά Χρήστος Κόντος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, ευχαρίστησε θερμά τον νομάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, διότι όπως είπε, και οι νέοι ομογενείς από την πλευρά τους επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση με τη Λακωνία. Ο κ. Κόντος ανέλαβε τη δέσμευση να κινητοποιήσεις τους νέους της Ομογένειας προκειμένου να δώσουν δυναμικό “παρών” στο συνέδριο, το οποίο θα συνδυάζει τη γνώση με την πλούσια Ιστορία μας, τον τουρισμό και την ψυχαγωγία.

Η Αναστασία Διασάκου, η οποία εκπροσωπούσε τον Παλλακωνικό Λακωνικό Σίδνεϊ, μετέφερε, από την πλευρά της, την ευαρέσκειά της προς τον κ. Φούρκα, για τη διοργάνωση του συνεδρίου και τόνισε πως στην Αυστραλία υπάρχει κινητοποίηση για συμμετοχή νέων από τη μακρινή ήπειρο στο συνέδριο του Ιουλίου.

Πηγή: ΑΝΑ ΜΠΑ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα