Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Ιδρυτική συνέλευση δικτύου ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Σύδνεϋ24.09.2008

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ η ιδρυτική συνέλευση τουδικτύου νεολαίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Ωκεανίας και Άπω Ανατολής).

Όπως σημειώνει ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργος Αγγελόπουλος,“η επιτυχία ίδρυσης των πολιτειακών Δικτύων Νεολαίας του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, επέδειξε αναμφισβήτητα ότι η νεολαία της ελληνικής παροικίας ενδιαφέρεται, δρα και σχεδιάζει για την ανάληψη της σκυτάλης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία”.

Ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνει ότι “η οργάνωση της Νεολαίας δείχνει ότι είναι δυναμικά συνδεμένη με την ιδέα του ελληνισμού, της ελληνικής γλώσσας και της οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της παροικίας μας σε μια κοινότητα της αυστραλιανής κοινωνίας που θα έχει την θέση και την αξία που της ανήκει, ώστε να διασφαλίσουν τις δομές της ελληνικής παροικίας και να διαιωνίσουν την ελληνική ταυτότητα της ομογένειας”.

Στο πλαίσιο των εργασιών διοργάνωσης της νεολαίας ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτειακών Δικτύων Νεολαίας του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής συνέρχονται σε συνέλευση την 4η και 5η Οκτωβρίου 2008 στο χώρο της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ, για συζήτηση των θεμάτων α) Προβλήματα Νεολαίας, Προοπτικές, β) Ελληνική Γλώσσα – Πολιτισμός, γ) Σύνδεση με την Ελλάδα – Εθνικά Ζητήματα, δ) Καταγραφή, Επικοινωνία, Δραστηριότητες Νεολαίας, ε)Προώθηση της Ελληνο-Αυστραλιανής Ταυτότητας και στ) Επικοινωνία μεταξύ των Γενεών, Παροικιακά Θέματα, ως και ανάδειξη του Δικτύου ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, το οποίο θα εκπροσωπεί την περιφέρεια στο παγκόσμιο Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ.

Στη Συνέλευση θα παραστεί εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Χάρης Χατζηχαραλάμπους, ως και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και ΜΜΕ. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Ωκεανίας – Ιδρυτικό συνέδριο Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας στο Σίδνεϊ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας