Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ Ιδρυτική Συνέλευση Δικτύου ...

ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ

Send | Print | RSS ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ '
Ιδρυτική Συνέλευση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης
Ροστόφ10.10.2008

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το ιδρυτικό Συνέδριο Νεολαίας ΣΑΕ, Περιφέρειας χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ροστόφ, της Ρωσίας. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 77 νέοι και νέες ομογενείς, από όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου υπάρχει συμπαγή ελληνική παρουσία.

Τα θέματα της ανάπτυξης και διάδοσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, της συνέχισης του ελληνισμού στις χώρες που ζούνε, με άσβεστη την αγάπη για την ιστορική πατρίδα, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των νέων ομογενών, που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΑΕ

«Ο πατριωτισμός δεν είναι ουτοπία», είναι το μήνυμα που μετέφερε στους νέους και τις νέες ο Συντονιστής της Περιφέρειας, βουλευτής της Ρωσικής Ντούμα κ.Ιβάν Σαββίδης. «Η αγάπη για την πατρίδα, η στήριξη της ορθοδοξίας, είναι καθήκον όλων μας. Ζητάμε να γίνεται καλύτεροι από εμάς», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει το ΣΑΕ για την πολύπλευρη ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος στον απανταχού Ελληνισμό, καθώς και στα ειδικότερα προγράμματα που εκπονεί η οργάνωση για τη νεολαία. «Είστε το παρόν και μέλλον του απανταχού Ελληνισμού και αποτελείται εγγύηση για τη συνέχιση της ελληνικότητας σε κάθε γωνιά της γης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ταμβάκης, επισημαίνοντας ότι με τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας θέληση όλων είναι η υποστήριξη της σύγχρονης ταυτότητας των νέων ομογενών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Κυπαρισσίδης, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλήμα, ζήτησε από τη νεολαία να εντείνει τις προσπάθειες και να αγκαλιάσει την Ελλάδα.

Στο συνέδριο παραβρεθήκαν και μίλησαν οι βουλευτές κ.κ. Γιαννέλης Θεοδωσιάδης και Βασίλης Γερανίδης, οι οποίοι μετέφεραν το χαιρετισμό του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Σιούφα και της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Το χαιρετισμό του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη μετέφερε στους νέους συνέδρους η πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας κ. Χριστίνα Κελεσίδου.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την εκλογή 7μελούς Συντονιστικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι από τη Ρωσία, δύο από την Ουκρανία, ένας από τη Λευκορωσία, ένας από το Καζακστάν και ένας από τη Γεωργία.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης – Ιδρυτική Συνέλευση Δικτύου Νεολαίας

 
Share |

ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ

Μεγάλο Ελληνικό Πάσχα Μεγάλο Ελληνικό Πάσχα Κωνσταντινούπολη, 19.04.2012