Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Ίδρυση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Ίδρυση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Βόρειας Επικράτειας
02.02.2009

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής και με βάση την απόφαση της Ιδρυτικής Συνέλευσης του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στο Ντάργουϊν το ιδρυτικό συνέδριο δικτύου νεολαίας της Βόρειας Επικράτειας (ΒΕ) στο χώρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Επικράτειας στο Ντάργουϊν.

Η απόμακρη αυτή παροικία του ελληνισμού της Ωκεανίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην κλίμακα προόδου της ομογένειας και αποτελεί ζωντανή εστία Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας κ. Γιάννης Νικολάκης καλωσόρισε στην ομιλία του τον Συντονιστή ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Συντονιστή Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής κ. Ηλία Δεμουρτζίδη τους παρευρεθέντες συμπάροικους και τους νέους και τόνισε την υποστήριξη της Κοινότητας στη Νεολαία, τα προγράμματα που θα εκπονήσουν και τις ενέργειες και δραστηριότητές τους.

Ανταπαντώντας ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Νικολάκη και αναφέρθηκε στο ρόλο του ΣΑΕ και ειδικότερα του Δικτύου Νεολαίας και τόνισε τη σημασία και την ανάγκη για την μεταβίβαση στη Νεολαία της σκυτάλης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Οι εργασίες του συνεδρίου προχώρησαν με την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ στη Β.Ε., αποτελούμενο από τους: Emanuel Siriotis-President, Maria Pastrikos-Treasurer, Kostantina Tsougranis-Secretary. Members: Oresti Rakkas, Melissa Siriotis, Sevasti Hourdas, Ilias Nikolakis, George Vordohilas, Thomas Siriotis.

Παράλληλα, ο κ. Michael Siriotis εκλέχτηκε εκπρόσωπος του Δικτύου Νεολαίας Β.Ε. στο Συντονιστικό Συμβούλιο Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής.

Ο Συντονιστής Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής κ. Ηλίας Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τους Συνέδρους και ανέπτυξε τους σκοπούς και τις προοπτικές του οργάνου στην περιοχή του και γενικότερα στο Δίκτυο της Ωκεανίας & Άπω Ανατολής. Διευκρίνισε δε ότι μετά την επιτυχή ίδρυση του Δικτύου στην Β.Ε. θα ακολουθήσει το Ιδρυτικό Συνέδριο του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ στην Τασμάνια και με αυτό ολοκληρώνεται η Οργανωτική Δομή του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Ωκεανίας – Ίδρυση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Βόρειας Επικράτειας

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας