Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Συνεδρίαση Δικτύου Νεολαίας...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Συνεδρίαση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας στη Μελβούρνη
Σύδνεϋ16.02.2009

Στη διάρκεια του 13-14-15 Φεβρουαρίου 2009 συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής και το Συντονιστικό Συμβούλιο Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής στη Μελβούρνη, σε παράλληλες συνεδριάσεις που αποσκοπούσαν στον καλύτερο συντονισμό των οργάνων.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έγινε κοινή συνεδρίαση των οργάνων με θέμα τους Πανελλήνιους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Αγώνες ΣΑΕ Ωκεανίας-Μελβούρνη 2009, με συμμετοχή παραγόντων της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, του Συνδέσμου ΣΑΕ Βικτώρια, της εκλεγμένης Νεολαίας ΣΑΕ Βικτώρια σε συνεργασία με τα συντονιστικά συμβούλια.

Εκφράστηκαν απόψεις και αναφέρθηκαν τα διοργανωτικά θέματα, οι δυσκολίες, οι προτάσεις και οι προοπτικές για την σωστή και εφικτή τέλεση των Αγώνων που όπως τονίσθηκε, έχει ήδη προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον και έχει κεντρίσει τις προσδοκίες της νεολαίας της παροικίας μας, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις δύο προηγούμενες φορές των αγώνων στην Αδελαΐδα το 2006 και στο Σύδνεϋ το 2002.

Η σύνεδροι κατέληξαν στην απόφαση να προωθηθούν οι αγώνες στα εφικτά μέτρα και να ενεργοποιηθούν οι παροικιακοί οργανισμοί και άτομα που θέλουν να συνδράμουν, για να εξασφαλιστεί η επιτυχία αυτού του πολύ σημαντικού εγχειρήματος, τόσο για τις νεότερες γενιές της ομογένειας όσο και για την προβολή της στο ντόπιο περιβάλλον, σαν συνέχεια της ελληνικής παροικίας. Η οργανωτική επιτροπή θα ανακοινώσει εντός μηνός την ημερομήνια τέλεσης των Αγώνων.

Το επόμενο διήμερο, Σαββάτο 14 και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, συνεδρίασαν σε χωριστές αίθουσες το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ Ωκεανίας και το Συντονιστικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τα δύο σώματα ξέχωρα. (Βλέπε Δελτίο Τύπου Νεολαίας)

Το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ στη διήμερη συνεδρίαση ανέγνωσε, συμφώνησε και επικύρωσε τα πρακτικά προηγουμένων συνεδριάσεων και ο Συντονιστής κ. Αγγελόπουλος έδωσε αναφορά πεπραγμένων και την ετήσια έκθεση ΣΑΕ 2008 και ενέκρινε τον ισολογισμό 2008.

Επίσης έγιναν απαραίτητες καταστατικές τροποποιήσεις και κρίθηκαν τα αιτήματα των οργανώσεων περιοχής Ωκεανίας τα οποία θα υποβληθούν μέσω ΣΑΕ στις αρμόδιες αρχές.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ίδρυση επιμέρους δικτύων, στα οποία θα μπορούν να εντάσσονται όλοι οι ομογενείς ασχέτως οργανώσεων ή μή, όπως 1) Δίκτυο Ακαδημαϊκών Ελληνικής Καταγωγής (Network of Greek Background Academics), 2) Δίκτυο Ελληνικού Πολιτισμού (Network of Greek Culture), 3) Δίκτυο ΕλληνοΑυστραλιανών ΜΜΕ (Network of Greek-Australia Media), 4) Δίκτυο Επιστημόνων Ελληνικής Καταγωγής (Network of Greek Background Scientists) , 5) Δίκτυο Θεραπευτών Ελληνικής Καταγωγής (Network of Greek Background Health Professionals).

Ο συντονιστής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο έργο συγκέντρωσης αρχείων “Kιβωτός Απόδημου Ελληνισμού” στα Γραφεία ΣΑΕ Θεσσαλονίκης και στο θέμα «Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού» για βοήθεια παιδιών ελληνικής καταγωγής.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η επιλογή της προτεινόμενης «Απόδημης Ελληνίδας» για βράβευση από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης επ΄ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας. Από τις αξιόλογες προτάσεις που έγιναν, επελέγη η κοινωνική λειτουργός κα Βούλα Μεσιμέρη-Κυανίδη ΑΜ, γνωστή στην παροικία για τον επαγγελματισμό και την προσφορά της στον κλάδο κοινωνικών υπηρεσιών προς την ομογένεια.

Στο θέμα της νομοθεσίας για την ψήφο των αποδήμων, οι Σύμβουλοι αποφάσισαν να εμμείνουν στις θέσεις που έχουν αποφασισθεί σε διάφορες διεργασίες των ομογενειακών οργανώσεων, για εκλογή βουλευτών από τις τάξεις των Αποδήμων.

Οι σύνεδροι ασχολήθηκαν επίσης με το θέμα αναδιοργάνωσης Γραφείου ΣΑΕ Σύδνεϋ, και την ενημέρωση των μελών και της ομογένειας γενικότερα για τη δράση και το ρόλο του ΣΑΕ, προγραμματισμός δράσης των Οργάνων του ΣΑΕ για την περιφέρειά μας και δραστηριοποίησή των σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και στήριξης των Ελληνικών ζητημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης η δραστηριότητα των Πολιτειακών Συνδέσμων ΣΑΕ Ωκεανίας ανά Πολιτεία και τονίσθηκε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για διοργάνωση Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αδελαΐδα κατά το πρότυπο του Σύδνεϋ και επεξηγήθηκε η παρεχόμενη γραμματειακή υποστήριξη από το Γραφείο ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής για το «Πελοποννησιακό Αντάμωμα 2009» που διοργανώνει η οργάνωση «Κολοκοτρώνης» από την Ελλάδα.

Αποφασίσθηκε η ενίσχυση του Ομογενειακού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από την παροικία για τις καταστροφικές φωτιές της Βικτώρια.
Είναι η πρώτη παράλληλη συνεδρίαση Τα Συντονιστικά Συμβούλια ΣΑΕ Ωκεανίας και του Δικτύου Νεολαίας έκλεισαν την τριήμερη συνεδρίαση με μια κοινή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού προγραμματισμού και συντονισμού εργασιών.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Ωκεανίας – Συνεδρίαση Δικτύου Νεολαίας στη Μελβούρνη

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας