Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Επίσκεψη Νεολαίας ΟΕΚ στο Ε...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Επίσκεψη Νεολαίας ΟΕΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βόννη25.02.2009

Πενήντα νέες και νέοι από διάφορες πόλεις της Γερμανίας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας και της Ευρωβουλευτού Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά από μία σύντομη ενημέρωση αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κα Κασσιώτου απάντησε στις ερωτήσεις των νέων, που επικεντρώθηκαν σε εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, όπως και την αναγνώριση των πτυχίων ανωτέρων σχολών στην Ελλάδα.

Σε ερωτήσεις αθλητικού κυρίως ενδιαφέροντος κλήθηκε να απαντήσει από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Μανόλης Μαυρομάτης, μετά τη σύντομη εισήγηση που έκανε και ο ίδιος για τους τομείς δράσης του.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η ολομέλεια του νομοθετικού σώματος.

Κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλες οι νέοι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα μέλη του Δικτύου Νεολαίας Βελγίου, σε ένα πρώτο βήμα για μια μελλοντική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, με σκοπό τη δικτύωση της απόδημης νεολαίας μας στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδρομής, που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, οι νέες και νέοι ξεναγήθηκαν στην βελγική πρωτεύουσα και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα