Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ Πρώτη Συνεδρίαση της Συντον...

ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ

Send | Print | RSS ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ '
Πρώτη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ
Μόσχα28.03.2009

Την 28η Μαρτίου στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας (ΣΕΝ) ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Από τα επτά μέλη της Επιτροπής έξι ήταν παρόντα.

Ο Συντονιστής της ΣΕΝ είναι ο Αλεξέι Τσερκέζοβ (Ρωσία), ο Αναπληρωτής του Συντονιστή – ο Αρτιόμ Αχπάς (Λευκορωσία), η Γραμματέας – η Κατερίνα Ουζούν (Ουκρανία).

Στην πορεία της Συνεδρίασης διόρισαν τις εργατικές ομάδες και τους υπεύθυνούς των:

1.Ομάδα στον τομέα του πολιτισμού – ο Αλεξέι Τσερκέζοβ (Ρωσία), ο Αρτιόμ Αχπάς (Λευκορωσία), η Ευγενία Κοτανίδη (Γεωργία).
2.Ομάδα στον τομέα της εκπαίδευσης – η Ευγενία Κοτανίδη (Γεωργία), η Άννα Γερμαντσούκ (Ουκρανία).
3.Ομάδα στον τομέα του αθλητισμού – ο Αρτιόμ Αχπάς (Λευκορωσία), η Κατερίνα Ουζούν (Ουκρανία).
4.Ομάδα στον τομέα του τουρισμού – ο Ανδρέας Ιοσιφίδης (Καζαχστάν), η Άννα Γερμαντσούκ (Ουκρανία).
5.Ομάδα στον τομέα των διεθνών σχέσεων και των σχέσεων με την κοινωνία – ο Αλεξέι Τσερκέζοβ (Ρωσία), η Κατερίνα Ουζούν (Ουκρανία).
6.Ομάδα στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ίντερνετ-σχεδίων – ο Αλεξάντρ Σαποβάλοβ (Ρωσία), ο Ανδρέας Ιοσιφίδης (Καζαχστάν).

Αποφάσισαν:

 • Να δημιουργήσουν την ενιαία βάση δεδομένων των ελληνικών οργανώσεων νεολαίας ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.
 • Μέσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πληροφορούμε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος νεολαίας της ΣΕΝ.
 • Να εκπονήσουμε το σχέδιο διοργάνωσης της αθλητικής «Ελληνίαδας» και να συστήσουμε την υλοποίησή του στους ελληνικές οργανώσεις νεολαίας ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.
 • Να συντάσσουμε το φυλλάδιο «Ελληνική νεολαία ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ».
  Να εκπονήσουμε το σχέδιο διεξαγωγής του Συνεδρίου της ορθόδοξης νεολαίας .
 • Να εκπονήσουμε το ερωτηματολόγιο στον τομέα της εκπαίδευσης και να συσσωρέψουμε τις πληροφορίες για την κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής παιδείας στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
 • Να παίρνουμε ενεργό μέρος στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσω του Ίντερνετ-προγράμματος στη ιστοσελίδα της Πέμπτης Περιφέρειας «Ομιλείτε Ελληνικά – Ζήστε Ελληνικά».
  Να διοργανώσουμε τη σελίδα στην ιστοσελίδα της Πέμπτης Περιφέρειας.
 • Να εκπονήσουμε το σχέδιο «Φύτεψε τις ρίζες σου» και να συστήσουμε την υλοποίησή του στις ελληνικές οργανώσεις νεολαίας ΣΑΕ της Πέμπτης Περιφέρειας και στην Ελλάδα.
 • Να συμβάλλουμε εθελοντικά στην ανακαίνιση των ελληνικών ναών και εκκλησιών.
 • Να διοργανώσουμε τις προσκυνήματα στους άγιους ορθόδοξους τόπους.
 • Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων-Ποντίων να επισκεφτούμε τη δοξολογία, τη λειτουργία στην εκκλησία καθώς και να κάνουμε την αναδρομή στο παρελθόν για να διηγηθούμε στη νεολαία την τραγωδία της εποχής εκείνης.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Επίσκοπο Αφανάσιι Κιρίνσκιι, ο Πατριαρχικός Έξαρχος στη Πατριαρχείο της Μόχσχας (Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας).

 
Share |

ΣΑΕ Χωρών πρώην ΕΣΣΔ

Μεγάλο Ελληνικό Πάσχα Μεγάλο Ελληνικό Πάσχα Κωνσταντινούπολη, 19.04.2012