Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ Συνάντηση Ηγεσίας Νεολαίας ...

ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ

Send | Print | RSS ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ '
Συνάντηση Ηγεσίας Νεολαίας Αποδήμων στη Λευκωσία
Λευκωσία28.08.2009

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η ετήσια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ, από τις 24 έως τις 28 Αύγουστο, στο πλαίσιο του 16ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου συζήτησαν την βελτίωση των ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων της ΝΕΠΟΜΑΚ, την δημιουργία νέων προγραμμάτων, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα.

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα της ΝΕΠΟΜΑΚ «Ανακαλύψτε τη Κύπρο» έτυχε παρακολούθησης από ένα αριθμό ρεκόρ 50 συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο: Από την έναρξή του μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έφερε πιο κοντά στην πατρίδα 250 νέους, πολλοί εκ΄ των οποίων ανέλαβαν μετέπειτα ηγετικές θέσεις στη ΝΕΠΟΜΑΚ.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΝΕΠΟΜΑΚ συζήτησε και πήρε αποφάσεις αναφορικά και με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωσή του.

Η ΝΕΠΟΜΑΚ συνεχίζει να αναβαθμίζει τα βασικά της προγράμματα, που στοχεύουν στην γνωριμία των νέων αποδήμων με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτό το Εκτελεστικό Συμβούλιο έδωσε την τελική έγκριση του, για την ανάπτυξη ενός προγράμματος εξ’ αποστάσεως μάθησης, σχετικά με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κύπρου. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Στέφανου Στεφάνου.

Σε πρώτη φάση το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα καλύψει την κυπριακή ομογένεια στο Λονδίνο.

Κατά τις εργασίες της φετινής συνάντησης, η ΝΕΠΟΜΑΚ συμφώνησε νέους τρόπους στήριξης της προσπάθειας του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, μέσω των συνεχιζόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, που έχουν ως στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Έγιναν, επίσης, συναντήσεις με τους Αντιπροσώπους της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο Δικτύων Νεολαίας. Η μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ των δυο οργανώσεων Νεολαίων έχει προσφέρει την ευκαιρία σε νέους Κύπριους, από όλο τον κόσμο, να έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών του ΣΑΕ που προσφέρεται δωρεάν, στη διεύθυνση www.greek-learning.gr.

Τα τελευταία χρόνια η ΝΕΠΟΜΑΚ καταβάλλει προσπάθειες αναβάθμισης της δικής της ιστοσελίδας: www.NEPOMAK.org. To Εκτελεστικό Συμβούλιο επανεξέτασε τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδιασμού της ιστοσελίδας, ώστε αυτή να είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Η ιστοσελίδα θα λειτουργεί ως σημαντικό εργαλείο διατήρησης επαφής των νέων αποδήμων με την ΝΕΠΟΜΑΚ και τις δραστηριότητες της σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και για ενημέρωση της νεολαίας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις του κυπριακού.

 
Share |

ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ