Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ 1η Συνάντηση Συντονιστικών ...

ΣΑΕ

Send | Print | RSS ΣΑΕ '
1η Συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ
Θεσσαλονίκη01.12.2009

Περισσότεροι από πενήντα Νέοι και Νέες, Μέλη των Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας, από τις επτά Περιφέρειες του ΣΑΕ, θα συναντηθούν για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών οι Νέοι Ομογενείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν επί σειρά θεμάτων, ενώ θα συζητήσουν και θα δρομολογήσουν δράσεις, που αφορούν στην Απόδημοι Νεολαία σε όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, θα γίνουν παρουσιάσεις από τον κ.Ιωάννη Καζάζη, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και τον κ. Χριστόφορο Κουτίτα, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τα Προγράμματα Φιλοξενίας Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν Επιτροπές Εργασίας, όπου θα συζητηθούν οι επί μέρους θεματικές ενότητες:

1) Πολιτισμός: Ελληνόγλωσση Παιδεία, Νεολαία – Εκκλησία, Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων

2) Κοινωνική Δράση: Νεολαία – Περιβάλλον και Νεολαία – Ελληνική Κοινότητα

3) Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ανεύρεση Εργασίας

4) Προγράμματα Φιλοξενίας

5) Επικοινωνία: Αποτελεσματικότερη λειτουργία Δικτύων Νεολαίας, Συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ Περιφερειών ΣΑΕ

6)Απογραφή οργανώσεων Νεολαίας ανά τον κόσμο και Καταγραφή πανεπιστημιακών ελληνικής καταγωγής

Τα πορίσματα από τις επιτροπές εργασίας θα παρουσιαστούν το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, σε κοινή συνεδρίαση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Σπύρο Κουβέλη, όπως και σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς.

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, οι νέοι και νέες θα έχουν το πρωί κοινή συνεδρίαση με το Προεδρείο του ΣΑΕ.

Τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, τα Μέλη των Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ, μαζί με το Προεδρείο του ΣΑΕ, θα επισκεφθούν στις 12:00 το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα ξεναγηθούν από τον Πρόεδρο του Μουσείο, καθηγητή κ.Δημήτρη Παντερμαλή.

Κατά την επίσκεψη θα ανακοινωθεί η εκστρατεία που αναλαμβάνουν τα Συντονιστικά Συμβούλια των Δικτύων Νεολαίας ΣΑΕ, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, στους τόπους μόνιμης κατοικίας τους, γύρω από το θέμα της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ιστοσελίδα: www.nesae.gr

 
Share |

ΣΑΕ