Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Προεδρείο Xαιρετισμός του Προέδρου Σ...

ΣΑΕ Προεδρείο

Send | Print | RSS ΣΑΕ Προεδρείο '
Xαιρετισμός
του Προέδρου ΣΑΕ κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη
στην τελετή έναρξης της 1ης Συνάντησης των Συντονιστικών Συμβουλίων και Επιτροπών των Δικτύων Νεολαίας των Περιφερειών του ΣΑΕ
Θεσσαλονίκη04.12.2009

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα μέλη του Προεδρείου μας, εσάς τους νέους και τις νέες, που ήρθατε στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα του Απανταχού Ελληνισμού, από κάθε γωνιά της Γης.

Κάναμε πράξη τη δέσμευση μας να θέσουμε τις βάσεις για την οργάνωση της Νεολαίας μας, που όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, είναι το «Παρόν», και όχι απλά το «Μέλλον» της Ομογένειας που είναι διάσπαρτη σε ολόκληρη την οικουμένη, όπως πολύ εύστοχα εκφράζεται και από το κεντρικό σύνθημα της Συνάντησης «το Μέλλον είναι Εδώ».

Αγαπητές μου νέες και αγαπητοί μου νέοι,

Σε σας έγκειται ο πολλαπλασιασμός του Δικτύου, με δεδομένη την αμέριστη στήριξη μας. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, δεν ήρθαμε για να σας πούμε τι να κάνετε, ήρθαμε για να μας πείτε εσείς τι περιμένετε από εμάς, να ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας για τη δική σας πορεία μέσα στη μεγάλη οικογένεια του Απανταχού Ελληνισμού.

Στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα συζητήσετε και θα συμφωνήσετε στην χάραξη της πορεία σας αυτή. Με το τέλος των εργασιών σας θα ξαναβρεθούμε για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά τα επόμενα κοινά μας βήματα.

Χρέος και βούλησή μας είναι να σας δώσουμε τα απαραίτητα εκείνα εφόδια και εργαλεία, που θα συμβάλλουν έμπρακτα στη συνέχιση του Ελληνισμού, σε κάθε γωνιά της γης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη νέα σας ιστοσελίδα, www.nesae.gr, που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο, με την ευκαιρία της σημερινής σας συνάντησης. Εύχομαι το πρώτο αυτό σημαντικό βήμα να αποτελέσει το έναυσμα για την πραγματοποίηση της πολυπόθητης δικτύωσης σας, ανά τον κόσμο και να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή της κεντρικής ιστοσελίδας μας, www.sae.gr, που ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν από δύο χρόνια, με περίπου 500 επισκέψεις το μήνα και έφτασε σήμερα τις 2.500 ανά ημέρα.

Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο, που παίρνει πλέον σάρκα και οστά, είναι το μεγαλόπνοο σχέδιό μας, η «Κιβωτός του Απανταχού Ελληνισμού», που θα λειτουργήσει στους χώρους των γραφείων μας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της 6ης Τακτικής Συνεδρίασης του Προεδρείου μας θα έχουμε την ευκαιρία να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση του προγράμματος.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε σήμερα μαζί σας και στεκόμαστε στο πλευρό σας, το Προεδρείο του ΣΑΕ, ο επίτιμος μας Πρόεδρος, ο αγαπητός Ανδρέας Άθενς, που ήρθε ειδικά από το Σικάγο για να σας τιμήσει, η Εκκλησία μέσω του εκπροσώπου της Μητρόπολης Νεαπόλεως, η ελληνική πολιτεία με τους αγαπητούς εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, ο αγαπητός μας φίλος, Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των πολιτικών νεολαιών και πολλοί άλλοι συμπαραστάτες, συνεργάτες, φίλοι του ΣΑΕ και της ιδέας του Απανταχού Ελληνισμού.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω τους βασικούς οργανωτές της συνάντησης αυτής, που μαζί με τους Συντονιστές της Νεολαίας από τις 7 Περιφέρειες μας, συντόνισαν, μόχθησαν και έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να γίνει πραγματικότητα η συνάντηση αυτή: τον Ταμία του ΣΑΕ και αγαπητό φίλο, Κώστα Δημητρίου και το στέλεχος των κεντρικών μας γραφείων του ΣΑΕ Θεσσαλονίκης, Φωτεινή Μακρή, που χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα καταφέρναμε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

Ως νεολαία έχετε ικανότητες, φαντασία και δυναμική, ώστε να κάνετε πράξη τα όσα προσδοκείτε. Η στήριξη μας σε αυτή την πορεία είναι δεδομένη και προσωπικά δεσμεύομαι ότι και στο μέλλον θα είμαι κοντά σας, με τη βεβαιότητα ότι η δημιουργική συνεργασία μας θα αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί μπροστά. Το Μέλλον είναι Εδώ και μας περιμένει.

Καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Σας ευχαριστώ.

 
Share |

ΣΑΕ Προεδρείο