Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ...

Ανακοινώσεις

Send | Print | RSS Ανακοινώσεις '
27.04.2010

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 στο Μόντρεαλ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με τον τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό» που συνδιοργανώνεται από Τμήμα Νεολαίας της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.

O σκοπός του Τμήματος Νεολαίας της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ είναι να ενώσει και ενδυναμώσει τους νέους ελληνικής καταγωγής που διαμένουν στην ευρύτερη Περιοχή του Μόντρεαλ μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Ο κύριος στόχος του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά είναι η προώθηση του Ελληνισμού φέρνοντας κοντά Καναδούς Ελληνικής καταγωγής και ισχυροποιώντας τους δεσμούς μεταξύ την νέας γενιάς ελληνοκαναδών με την Ελλάδα, διατηρώντας και προάγοντας την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε συνεργασία με τους τοπικούς ελληνοκαναδικούς οργανισμούς νεολαίας.

Για πρώτη φορά αυτοί οι δύο οργανισμοί αποφάσισαν από κοινού να οργανώσουν αυτή την Ημερίδα που ως σκοπό έχει την επιμόρφωση νεαρών καναδών Ελληνικής καταγωγής σε Ελληνική Εθνικά Θέματα, την ενημέρωση για πρόσφατες κοινωνικό-πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα και Κύπρο του σήμερα, καθώς επίσης στην έναρξη συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Ελληνοκαναδικών οργανισμών νεολαίας.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε νέους Ελληνικής καταγωγής από τον Ανατολικό και Ατλαντικό Καναδά στους οποίους θα δοθεί η μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες καθώς και να ενημερωθούν για θέματα όπως: To Κυπριακό, το θέμα της ΠΓΔΜ, την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέων και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Θα τους δοθεί επίσης η ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που περιλαμβάνουν: την Ελληνική και Μεσογειακή Μαγειρική, τη δημιουργία Βόριο- αμερικάνικού Ενημερωτικού Δελτίου (Newsletter) για τον Ελληνισμό, την διοργάνωση Ελληνικών Αθλητικών Αγώνων, το μέλλον και την υποστήριξη των Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων καναδικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη Πίστη και Θρησκεία.

Το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά πρόκειται να συνδιοργανώσει και άλλες τέτοιες παρόμοιες ημερίδες σε άλλα μέρη του Καναδά στο προσεχές μέλλον.

Το επίσημο πρόγραμμα της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες www.saecanada.net και www.saecanadayouth.net.

 
Share |

Ανακοινώσεις