Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα 29ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορώ...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
29ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας
Φρανκφούρτη09.06.2010

Περισσότεροι από 3.000 θεατές και 1.300 χορευτές των Συλλόγων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας στην πόλη του Μπόχουμ (Bochum) της Γερμανίας, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Herten.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Περιφέρειας Ευρώπης και τη δήμαρχο της πόλης, απέδειξε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έχει θέσει ο Ποντιακός Ελληνισμός ως στόχο: να κινητοποιεί τα παιδιά και τους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με θεαματικό τρόπο, συγκινώντας τους θεατές με την ταυτόχρονη είσοδο των χορευτών (ηλικίας 2 έως και 30 ετών), που ξέρουν να κρατούν άσβεστη την αγάπη τους για την παράδοση και την ιστορία του λαού μας. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των Ποντίων να αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη που παρείχαν οι εθελοντές από όλη την Ευρώπη, στην πλειοψηφία τους νέοι, που προσέφεραν με περισσή διάθεση τις υπηρεσίες τους, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.

Στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ αναδείχθηκε για άλλη μία χρονιά και ο κοινωνικός χαρακτήρας της διοργάνωσης. Στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες προστέθηκε μια καινούρια με το γερμανικό φορέα Selbsthilfegruppe für Krebsbetroffene e.V., ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη του Μπόχουμ, παρέχοντας την αναγκαία υποστήριξη σε καρκινοπαθείς.

Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, Πρόδρομος Μαρκουλάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Μαρούδας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης, Γιώργος Αμαραντίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων στη Λιθουανία, Γιώργος Ματσουκάτοφ, κ.ά. Παρέστησαν, επίσης, το Προεδρείο της Οργάνωσης Νέων των Ασσυρίων Κεντρικής Ευρώπης, το Προεδρείο της Παγγερμανικής Οργάνωσης Νέων των Κούρδων και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Οργανώσεων Ελληνισμού της Διασποράς στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα