Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Συνδιάσκεψη Νεολαίας Καναδά

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Συνδιάσκεψη Νεολαίας Καναδά
Τορόντο17.06.2010

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 στο Τορόντο και στο κτήριο Hart House (South Dining Hall) του πανεπιστημίου του Τορόντο και ώρα 11:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη Νεολαίας που συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο (Σ.Ε.Φ.) και το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά.

O σκοπός του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο είναι να ενώσει τους Έλληνες φοιτητές, και να τους φέρει πιο κοντά στα Ελληνικά έθιμα και παραδόσεις. Ο Σ.Ε.Φ. διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε να πετύχει αυτό το στόχο. Επίσης, αποστολή του συλλόγου είναι να προσφέρει μια «βάση» στο πανεπιστήμιο σε φοιτητές οι οποίοι έχουν έρθει από την Ελλάδα και νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια από άλλους Έλληνες φοιτητές για διάφορα θέματα.

Ο κύριος στόχος του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά είναι η προώθηση του Ελληνισμού φέρνοντας κοντά Καναδούς Ελληνικής καταγωγής και ισχυροποιώντας τους δεσμούς μεταξύ την νέας γενιάς ελληνοκαναδών με την Ελλάδα, διατηρώντας και προάγοντας την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε συνεργασία με τους τοπικούς ελληνοκαναδικούς οργανισμούς νεολαίας.

Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι ο συντονισμός των τεκμηριωμένων θέσεων των οργανισμών νεολαίας που δραστηριοποιούνται στον Καναδά, οι προσπάθειες των οποίων, αποτελούν και την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του Ελληνισμού της Διασποράς. Επίσης σκοπός της Συνδιάσκεψης είναι η προσέλευση και συνεύρεση νέων προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την νέα γενιά της ομογένειας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και γενικά την προώθηση των εθνικών θεμάτων μας παγκοσμίως.

Κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψης οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες καθώς και να αναπτύξουν μια κοινή συλλογική δράση που θα εκφράζει τις ανάγκες τους.

Στην Συνδιάσκεψη επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Ελληνικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι των καναδικών πανεπιστημίων York, Ryerson, UTSC, McMaster και Concordia, η ΝΕΟΠΟΜΑΚ, τα τμήματα νέας γενιάς των Ελληνικών Κοινοτήτων Τορόντο και Μόντρεαλ, τα τμήματα νεολαίας της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας, της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας, της Πανποντιακής Ομοσπονδίας, το συγκρότημα Ελληνικών παραδοσιακών χορών «Παράδοση», ο Ελληνικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος και τα τμήματα Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντο (Καναδά) και του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Το επίσημο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες www.saecanada.net και www.utgsa.wordpress.com

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΑΕ, Περιφέρειας Καναδά

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά