Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Αφρικής - Η Ενθρόνιση τ...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
16.12.2010

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στο Γιοχάνεσμπουργκ η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνου, παρουσία της Α.ΘΜ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, των Μητροπολιτών Νιγηρίας κ.Αλεξάνδρου, Καλής Ελπίδος κ.Σέργιο Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, Καμερούν κ.Γρηγόριο, των Επισκόπων Μοζαμβίκης κ.Ιωάννη, Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, εκπροσώπων της Κυβέρνησης της Πολιτείας Gauteng και της ηγεσίας των ομογενειακών οργανώσεων.

Μετά το πέρας της τελετής ο Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής κ.Χάρης Γκουβέλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μακαριότατο και τους Ιεράρχες του Θρόνου από τους οποίους ενημερώθηκε για τον ελληνισμό και τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στις χώρες ευθύνης τους, τις δράσεις της Εκκλησίας και συζήτησαν για την συνέχιση της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας, που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας, Διπλωματικών Αρχών και Ομογένειας ειδικά τις κρίσιμες και δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας.

Τέλος ο κ.Γκουβέλης εξέφρασε για άλλη μία φορά στην Α.ΘΜ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ την υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και σύσσωμης της ομογένειας στην Περιφέρεια Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής προς τον Θρόνο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου και στο θεάρεστο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρικανική ήπειρο. Επίσης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνό, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και τον διαβεβαίωσε για την συνεργασία και στήριξη στο έργο του.

Από το Γραφείο Τύπου της
Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής

 
Share |

Δελτία τύπου