Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Ημερίδα για τον Ελληνικό Πο...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με τον τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό»
Τορόντο15.02.2011

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, ώρα: 9:00 – 5:00 και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Hart House, University of Toronto, St. George Campus) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με τον τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό» που συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά και από τους Ελληνικούς Φοιτητικούς Συλλόγους των Πανεπιστημίων του Τορόντο (University of Toronto – GSA, York University – HSΑ και Ryerson University – ΣΕΦ).

Η Ημερίδα έχει ως σκοπό την επιμόρφωση νεαρών Καναδών Ελληνικής ή άλλης καταγωγής σε Ελληνικά εθνικά θέματα και πρόσφατες κοινωνικό-πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα και Κύπρο του σήμερα. Τα πρόγραμμα θεμάτων και ομιλητών είναι το ακόλουθο:

Ιατρός Χρήστος Καράτζιος (Πανεπιστήμιο McGill) – Το Μακεδονικό θέμα και η ταυτότητα της Μακεδονίας.

Κος Κωνσταντίνος Σοφοκλέους (ΠΣΕΚΑ Καναδά) – Το Κυπριακό πρόβλημα σήμερα.

Δρ. Θεόδωρος Τόλιας (Πανεπιστήμιο York, Schulich School of Business) – Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Δρ. Δημήτρης Νακάσης (Πανεπιστήμιο του Τορόντο) – Περιήγηση στο Βασιλικό Μουσείο Οντάριο (Μόνιμες Συλλογές Ελληνικών και Κυπριακών Αρχαιοτήτων).

Η Ημερίδα είναι ανοικτή στο ευρύτερο κοινό και απευθύνεται κυρίως σε νέους από τις Επαρχίες του Οντάριο και Κεμπέκ, στους οποίους θα δοθεί η μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες καθώς και να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα όπως τo Κυπριακό πρόβλημα, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Επίσης θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία οργανωμένη περιήγηση των μόνιμων συλλόγων Ελληνικών και Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Βασιλικού Μουσείου Οντάριο (ROM).

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση: insighttohellenism@yahoo.gr ή επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: http://www.saecanadayouth.net, http://www.insighttohellenism.com.

Προσδοκούμε την παρουσία και συμμετοχή σας.

Από το Γραφείο Τύπου ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά