Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Εκατό χιλιάδες δολάρια Απ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Εκατό  χιλιάδες δολάρια
Από το Ομογενειακό Ταμείο Έκτακτων Αναγκών για του πλημμυροπαθείς του Κουήνσλαντ
Σύδνεϋ24.02.2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ομογενειακού Ταμείου Έκτακτων Αναγκών (OTEA) το περασμένο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στη κατάμεστη αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας Σύδνεϋ.

Το Ομογενειακό Ταμείο που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής συγκέντρωσε παραπάνω από 100 χιλιάδες δολάρια για την οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Κουηνσλάνδης μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πολλές ελληνικές οικογένειες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Ιωάννης Χατζηστέργος, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ιακώβου, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι παροικιακών μας Οργανισμών , παράγοντες και εκατοντάδες ομογενείς. Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την τόση σημαντική παρουσία τους ό Πρόεδρος του Ομογενειακού Ταμείου Έκτακτων Αναγκών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ενώ ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του ΟΤΕΑ και στις μέχρι σήμερα δραστηριότητές του.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Ιωάννης Ιακώβου και ο Πολιτειακός Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Χατζηστέργος ο οποίος ανήγγειλε στους παρευρισκομένους και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον ραδιοέρανο ( στο Stars 1683 AM Radio Sydney) που προηγήθηκε και την εκδήλωση.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια και συμβολή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ιβάν Σαββίδης ο οποίος είναι και ο Συντονιστής του ΣΑΕ της Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας. Στην εκδήλωση διαβάστηκε μήνυμα του κ Ι. Σαββίδη όπου τονίζεται η ανάγκη αλληλεγγύης σε αυτούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της βιβλικής καταστροφής, συνεχάρη του Οργανωτές της εκδήλωσης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική συμβολή προς τους πληγέντες και αναφέρθηκε στην ενίσχυσή τους μέσω του Ομογενειακού Ταμείου Έκτακτων Αναγκών από μέρους της ΟΕΚΡ με το ποσό των 40,00Ο ευρώ.

Ακόμα σημαντική ήταν και η συμβολή της Κυπριακής Κοινότητας Σύδνεϋ για τη προσφορά όλων των ποτών δωρεάν στις συμμετέχοντες στην εκδήλωση και επίσης σημαντικές και αξιέπαινες οι προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου , των Οργανισμών που ενίσχυσαν την εκδήλωση αλλά των ιδιωτών και επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ. Γεώργιος Θωμόπουλος που είναι πάντοτε μπροστάρης και υποστηριχτής κάθε παροικιακής και όχι μόνο προσπάθειας αλληλεγγύης προς τους συνάνθρωπους μας που έχουν την ανάγκη και αρωγή όλων μας σε δύσκολες καταστάσεις.

Στις φωτογραφίες : Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην ΝΝΟ κ. Γιάννης Χατζηστέργος, Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ-. Ιωάννης Ιακώβου, Ο Πρόεδρος του ΟΤΕΑ κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, Ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομογενειακού Ταμείου και αντιπρόσωποι Ομογενειακών Οργανισμών.

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας