Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Προεδρείο - Απεβίωσε ο ...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
29.03.2011

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό ενός εκλεκτού μέλους του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και της ομογένειας του Καναδά, Κώστα Γεωργανά. «Με τον Κώστα Γεωργανά συνεργαστήκαμε στενά από την ίδρυση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και μοιραστήκαμε κοινά οράματα και ανησυχίες για την δικτύωση των απανταχού Ελλήνων. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα σεμνό, ακούραστο εργάτη για τα ιδανικά της πατρίδας και της ομογένειας.

Εκ μέρους των μελών του Προεδρείου του ΣΑΕ εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Κωνσταντίνος Γεωργανάς

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου το 1946 στο χωριό Χιράδες της Πελοποννήσου, γιος του Νικολάου και της Δήμητρας Γεωργανά

Ο Κωνσταντίνος Γεωργανάς είχε μία αξιοσημείωτη πορεία στο CBIC – Corporate and Commercial Banking, για πάνω από τριάντα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη CBIC, ανέλαβε μία σειρά υψηλών διοικητικών θέσεων, περιλαμβανόμενων της θέσης του Αντιπροέδρου και Επικεφαλής ομάδων υψηλής απόδοσης, Αντιπρόεδρος Commercial Banking – Greater Toronto East και Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του North York Corporate Banking Centre. Επίσης, διορίστηκε και εργάστηκε σε υψηλές θέσεις στους τομείς της Διαχείρισης Κινδύνων, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Λιανικής Τραπεζικής στον όμιλο CIBC. Μετά τη συνταξιοδότηση του 2003, ίδρυσε τη συμβουλευτική εταιρία Hyperion International Inc..

Ο Κωνσταντίνος Γεωργανάς υπήρξε θερμός υποστηρικτής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και εξαιρετικά δραστήριος σε θέματα που αφορούσαν την κοινότητα αλλά και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αναλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις και ως μέλος Συμβουλίων, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, οι ηγετικοί ρόλοι που ανέλαβε, οι θέσεις και η ενασχόληση του στην κοινότητα περιλαμβάνουν τα εξής:

Άρχων Νοτάριος και Πρόεδρος – Αδελφότητα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά και Ταμίας & Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης του Τορόντο και Καναδά – Διευθυντής και Πρόεδρος των Επιτροπών «Οικονομικού Ελέγχου» και «Αποζημίωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης» της West 49 Inc – Γραμματέας, Ταμίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) – Διευθυντής & Ταμίας και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Hellenicare Inc. (φιλανθρωπική οργάνωση), Σικάγο – Διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Toronto East/Scarborough – Διευθυντής και Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκέντρωσης Πόρων του Ελληνικού Γηροκομείου «Hellenic Home for the Aged» – Πρόεδρος της αφιλοκερδούς στεγαστικής εταιρίας Athens Villa, Τορόντο – Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Toronto East/Scarborough – Δημοτικός Σύμβουλος της Επιτροπής για την Οικονομική Ανάπτυξη της Πόλης Scarborough.

 
Share |

Δελτία τύπου