Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Ο Μενεγάκης ελπίζει σε νίκη...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Ο Μενεγάκης ελπίζει σε νίκη στο Τορόντο
Τορόντο28.04.2011

Νίκη προβλέπει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου, ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος βουλευτής στον Καναδά με το συντηρητικό κόμμα, Κώστας Μενεγάκης. Διαθέτει μία πολύχρονη διαδρομή και προσφορά στα κοινά συμπεριλαμβανομένων και των πραγμάτων της ελληνικής Ομογένειας, καθότι υπήρξε πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο, αλλά και υψηλόβαθμο στέλεχος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και σε σχετική ερώτηση είπε πως «η εκστρατεία πηγαίνει πολύ καλά εδώ στην περιφέρεια που έχω βάλει υποψηφιότητα η οποία ονομάζεται Ρίτσμοντ Χιλ βόρεια από την πόλη του Τορόντο. Εχει περί τις διακόσιες χιλιάδες πληθυσμό, ογδόντα οκτώ χιλιάδες ψηφοφόρους και ψηφίζουν περίπου το εξήντα τοις εκατό και περιμένουμε να ψηφίσουν μεταξύ σαράντα πέντε και πενήντα δύο χιλιάδες ψηφοφόρους να ψηφίσουν την επόμενη Δευτέρα».

Είπε επίσης πως «είμαι υποψήφιος με το κυβερνητικό κόμμα σε μία περιοχή που δεν έχει εκλεγεί το συντηρητικό κόμμα του Καναδά επί πάρα πολλά χρόνια». Συμπλήρωσε πως «είναι δύσκολη η περιοχή αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά κι έχουμε μία πολύ δυναμική πλατφόρμα. Τα θέματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και τα οποία είναι βασισμένα στην οικονομία κι είναι πολύ δυναμικά για τον Καναδά».

Όπως ανέφερε, «εκτός από την οικονομία είναι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και της εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ψηφίσει είκοσι νόμους οι οποίοι είναι πάρα πολύ σκληροί για όσους επιδίδονται σε παραβατικές και εγκληματικές πράξεις».

Ένα άλλο θέμα είναι «περισσότερη χρηματοδότηση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον Καναδά η κοινωνία του οποίου αντιμετωπίζει ζήτημα υπογεννητικότητας, έχομε λιγότερα παιδιά και περισσότερους ηλικιωμένους, χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερα χρήματα για τα νοσοκομεία, τους γιατρούς».

Τόνισε ότι «ως κύριο θέμα έχει παίξει πολύ σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το οποίο διαφέρει από εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών διότι εδώ είναι κρατικό το σύστημα και δεν πληρώνει κάποιος για να πάει στον γιατρό ή στο νοσοκομείο ή οτιδήποτε χρειαστεί».

Στην ερώτηση πώς γίνεται το κρατικό ιατροφαρμακευτικό σύστημα να δουλεύει στον Καναδά, αλλά λένε ότι δεν μπορεί να δουλέψει στην Αμερική, απάντησε ότι «δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να δουλέψει στην Αμερική, εδώ δουλεύει πολύ καλά. Εδώ δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει και να έχει κάτι το διαφορετικό. Είναι παράνομο να υπάρχουν δύο συστήματα, υπάρχει ένα σύστημα κρατικό και την ίδια περίθαλψη έχει όλος ο κόσμος ανεξαρτήτως από την οικονομική του δύναμη ή όχι».

Αναφορικά με το αν είναι καλό το σύστημα, είπε ότι «είναι υπέροχο σύστημα» και υπογράμμισε «αν χρειάζεται κάποιος γιατρό, νοσοκομείο εγχείρηση οτιδήποτε δεν πληρώνει, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιδείξει την κάρτα του που έχομε για την περίθαλψη και δεν πληρώνει τίποτε». Τόνισε πως «αυτό το σύστημα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, είναι πολύ σημαντικό και πάντοτε είναι από τα κύρια θέματα στις εκλογές».

Σχετικά αν τον υποστηρίζουν οι Ελληνες, είπε, «βεβαίως, μπορώ να σας πω στον μεγαλύτερο βαθμό» και συμπλήρωσε «δεν έχω πολλούς Ελληνες στην περιφέρειά μου, υπάρχουν περίπου δύο χιλιάδες αλλά αν ψηφίσουν οι 1.500 είμαι σίγουρος ότι θα πάρω 1,498 ψήφους».

Στην ερώτηση γιατί μεταπήδησε από το φιλελεύθερο στο συντηρητικό κόμμα, είπε, «όχι δεν ήμουν ποτέ στο φιλελεύθερο κόμμα. Ημουν πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο και ως ηγέτης μιας τέτοιας μεγάλης κοινότητας πάντοτε με είχαν πλησιάσει όλα τα κόμματα και για να βάλω υποψηφιότητα αλλά και για υποστήριξη και βοηθούσα τα άτομα που υποστήριζαν τα ελληνικά συμφέροντα. Είναι η πρώτη φορά που βάζω υποψηφιότητα με κόμμα και μάλιστα με το συντηρητικό κόμμα».

Ο κ. Μενεγάκης έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Καναδά. Οι γονείς του κατάγονται από τη Σπάρτη Λακωνίας. «Η μητέρα μου την οποία έχασα πριν πέντε μήνες καταγόταν από την Πλατάνα και ο πατέρας μου κατάγεται από τη Σκούρα», τόνισε. Ο κ. Μενεγάκης ομιλεί άπταιστα την ελληνική γλώσσα σε βαθμό μάλιστα που δεν το καταλαβαίνει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Σε ερώτηση πώς έμαθε την Ελληνική τόσο τέλεια, απάντησε «με δύο τρόπους. Στα Ελληνικά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας στο Μοντρεάλ, αλλά το πιο κύριο θέμα ήταν σπίτι όπου οι γονείς επέμεναν να μας μιλούν ελληνικά, ήταν το όνειρό τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ως Καναδοί πολίτες παραγωγικοί στη χώρα που ζούμε αλλά να αισθανόμαστε στις ψυχές μας ότι είμαστε Ελληνες, οπότε έτσι μεγάλωσα κι εγώ και τα αδέλφια μου».

Μιλώντας για τον Ελληνισμό του Καναδά ο κ. Μενεγάκης είπε, «πηγαίνει πάρα πολύ καλά ο Ελληνισμός εδώ, είμαστε περίπου τετρακόσιες χιλιάδες στον Καναδά» και τόνισε πως «ο Ελληνισμός έχει πετύχει σε όλες τους τομείς, στον ακαδημαϊκό, στον επιχειρηματικό, στον πολιτικό, παντού κι αυτό οφείλεται στους γονείς και στο σκληρό αγώνα που έδωσαν οι Ελληνες μετανάστες εδώ να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο σ’ αυτή την τόσο φιλόξενη και αγαπητή χώρα που έχομε την τιμή και χαρά να ζούμε».

Ο κ. Μενεγάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Μόντρεαλ.

Στην ερώτηση τελικά τι έγινε με το Πολιτιστικό Κέντρο του Τορόντο και γιατί δεν μπόρεσε να προχωρήσει, είπε ότι «το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο το αρχίσαμε με μεγάλο αγώνα, το προχωρήσαμε μέχρι περίπου 70%.

Μετά από 15 χρόνια εκλεγμένος στο συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας και 10 ως πρόεδρος θεώρησα σωστό κι εγώ να προχωρήσω με άλλα θέματα στη ζωή μου και παρέδωσα τη σκυτάλη σε μία πολύ καλή γερή οικονομική κατάσταση. Μετά που αποσύρθηκε από τα κοινοτικά δρώμενα άλλαξαν τρεις πρόεδροι και άρχισαν τα συνηθισμένα γιατί αυτός κι όχι εγώ με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού και να μην έρχονται χρήματα. Η νέα διοίκηση τώρα δουλεύει πολύ σκληρά, είναι άξια παιδιά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πουλήσει το Πολιτιστικό Κέντρο. Τα περιουσιακά στοιχεία στη δεκαετία που ήμουν πρόεδρος αυξήθηκαν από 5 εκατομμύρια στα 25 εκατομμύρια. Τα ετήσια έξοδα αυξήθηκαν από 2,4 εκατομμύρια στα 4 εκατομμύρια με αποτέλεσμα η Κοινότητα να μπαίνει μέσα κατά 100 χιλιάδες το μήνα. Στριμώχτηκε η Κοινότητα από έλλειψη ρευστού χρήματος και δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πάρει αυτή την πάρα πολύ δύσκολη απόφαση».

Είπε ακόμα «σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και ξέρω ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνισμού όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στον Καναδά και παντού.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά