Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Ο Κώστας Μενεγάκης παραιτήθ...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Ο Κώστας Μενεγάκης παραιτήθηκε από Συντονιστής ΣΑΕ, λόγω της εκλογής του στην Ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά
Θεσσαλονίκη17.05.2011

Την παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), της Περιφέρειας Καναδά, ανακοίνωσε ο Κώστας Μενεγάκης, ο οποίος εκλέχτηκε στις 2 Μαΐου ομοσπονδιακός βουλευτής, στην εκλογική περιφέρεια του Richmond Hill, στο Οντάριο.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΑΕ, Στέφανο Ταμβάκη, την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο κ. Μενεγάκης ευχαριστεί τα μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ για την έως τώρα συνεργασία.

«Ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετάσχω στο Προεδρείο του ΣΑΕ και να υπηρετήσω το Συντονιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Καναδά, τα τελευταία τέσσερα έτη», αναφέρει-μεταξύ άλλων-στην επιστολή του ο κ. Μενεγάκης. Και συνεχίζει: «Αποχωρώ με τις καλύτερες αναμνήσεις και ολόψυχα εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στους σκοπούς του Οργανισμού. Παραμένω αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια, που ως σκοπό έχει την προβολή και προάσπιση του ελληνικού πολιτισμού, γλώσσας και ελληνορθόδοξης πίστης».

Η αντικατάσταση του κ. Μενεγάκη, θα γίνει σύμφωνα με το Νόμο 3480/2006, που διέπει τη λειτουργία του ΣΑΕ. Όπως προβλέπει το άρθρο 6 παρ. 4, του Νόμου, «σε περίπτωση κωλύματος ή παραίτησης Συντονιστή Περιφέρειας του Σ.Α.Ε., το Συντονιστικό Συμβούλιο της αντίστοιχης Περιφέρειας εκλέγει ένα εκ των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου ως Συντονιστή για το υπόλοιπο της θητείας, με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του».

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μενεγάκης κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή Richmond Hill του Οντάριο με τους Συντηρητικούς, που κέρδισαν για πρώτη φορά την έδρα αυτή.

Ο Κώστας Μενεγάκης γεννήθηκε στο Μόντρεαλ, με ρίζες από τη Σκούρα, Λακωνίας και Πλατάνα, Σπάρτης, απ΄ όπου έφυγαν για τον Καναδά, το 1956, οι γονείς του Γιάννης Μενεγάκης και Παναγιώτα Μπίσα. Είναι παντρεμένος με την Καναδή Γκελ και έχουν δύο παιδιά, τον Μιχάλη και την Αλίκη. Είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής του Πανεπιστημίου Concordia και ομιλεί τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά). Το 1988 ίδρυσε την Tilwood Group Inc, μια εταιρεία Υπηρεσιών Μάρκετινγκ, στο Richmond Hill και το Brampton, με 200 εργαζόμενους.

Για περισσότερο από είκοσι χρόνια ο κ. Μενεγάκης έχει εργαστεί εθελοντικά, με διάφορες ιδιότητες, σε πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Από το 1995 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, όπου σήμερα ζούνε πάνω από 150.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες. Εξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας Τορόντο το Νοέμβριο του 1999, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την παραίτησή του το 2009. Από το 2006 μέχρι σήμερα ήταν Συντονιστής της νεοσυσταθείσας Περιφέρειας ΣΑΕ Καναδά.

Τον Δεκέμβριο του 2002 ο κ. Μενεγάκης τιμήθηκε με το Ιωβηλαίο Βραβείο της Βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο απονέμεται σε Καναδούς για το κοινωφελές τους έργο και την εθελοντική τους προσφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά