Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Προεδρείο - Επίσκεψη το...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
24.05.2011

Κοντά στην Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, κ. Λάκη Βίγκα.

Σε συνάντηση με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του νεοσύστατου Συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ενημερώθηκε από τον κ. Βίγκα για τους στόχους, που έχουν τεθεί, ειδικότερα για την αξιοποίηση μειονοτικών εκπαιδευτικών κτηρίων για πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της ομογένειας. Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά και το ΣΑΕ βρίσκονται στο πλευρό του Ελληνισμού της Πόλης.

Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ταμβάκης παρέστη, στις 21 Μαΐου, στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Θεραπείων, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του Ιερού Ναού και την αποπεράτωση των ανακαινιστικών έργων.

Στα Θυρανοίξια παρέστησαν ο Πρέσβης, κ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, κ. Βασίλειος Μπορνόβας, ο Γεν. Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θαλάσσης (ΟΣΕΠ), πιστοί από την Πόλη, καθώς και όμιλοι προσκυνητών από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον οποίο μετέφερε, για άλλη μία φορά, το σεβασμό και τη στήριξη του Απανταχού Ελληνισμού.

 
Share |

Δελτία τύπου