Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Εκλογή κ. Ιωάννη Δάγωνα ως...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Εκλογή  κ. Ιωάννη Δάγωνα ως νέου Συντονιστή ΣΑΕ της Περιφέρειας Καναδά
Τορόντο07.06.2011

Μετά την παραίτηση του κ. Κώστα Μενεγάκη από την θέση του Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά λόγω της εκλογής του στο Καναδικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και σε εφαρμογή του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 3480/2006, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 διεξάχθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Καναδά με θέμα ημερησίας διάταξης, την εκλογή νέου Συντονιστή. Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και πιστής τήρησης των προβλεπόμενων άρθρων του Καταστατικού, ως νέος Συντονιστής του ΣΑΕ για την Περιφέρεια του Καναδά, ομοφώνως εκλέχθηκε ο κ. Ιωάννης Δάγωνας,

Ο Ιωάννης Δάγωνας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948 και μετανάστευσε στον Καναδά τον Ιούνιο του 1966 όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα. Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ryerson του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Ινστιτούτου Ποσοτικού Ελέγχου του Καναδά. Για πάνω από 35 χρόνια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο των οικοδομικών κατασκευών, εμφιάλωσης ποτών, κέντρων συνεδριάσεων, δεξιώσεων και εστίασης και σήμερα θεωρείται ένας εκ των σημαντικότερων ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών και φιλάνθρωπων. Το 2002 ανακηρύχθηκε Άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας.

Ενδεικτικό της πλούσιας κοινοτικής και εθελοντικής του δράσης, αποτελεί η θητεία του ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς, της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο και της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου, ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, ως Διευθυντής του Ελληνικού Κογκρέσου, του Ελληνικού Γηροκομείου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Νοσοκομείου  West Park και των Σχολείων «Σωκράτης» στην Mississauga καθώς και ως μέλος του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά. Τα τελευταία δύο έτη ηγείται της προσπάθειας του οργανισμού Hellenic Hope Centre για να κατασκευαστεί ένα μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κέντρο για την φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες, άνω των 21 χρόνων. Τους τελευταίους μήνες και μετά από σχετική έκκληση των μελών και Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικής Εξυγίανσης του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μενεγάκη για την μεγάλη προσφορά και έργο του όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πολιτική του σταδιοδρομία. Στον νέο Συντονιστή ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Είμαστε βέβαιοι ότι η θητεία του θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία προς όφελος της Ελληνικής ομογένειας του Καναδά.

Από το Γραφείο Τύπου ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά