Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Τα ελληνικά νιάτα της Ωκεαν...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Τα ελληνικά νιάτα της Ωκεανίας, σε αγώνες στο Ντάργουϊν
Μελβούρνη27.09.2011

Στα γαλανόλευκα έχει ντυθεί η πόλη του Ντάργουϊν για να φιλοξενήσει τους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες, που επίσημα ξεκινούν την Παρασκευή.

Το Ντάργουϊν, η βορειότερη πόλη της Αυστραλίας και πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας, έχει πληθυσμό 120.000 κατοίκων. Απ’ αυτούς 8.000 – 9.000 είναι Έλληνες.

Η ελληνική κοινότητα της πόλης είναι ιδιαίτερα δραστήρια και προοδευτική και χαίρει μεγάλου σεβασμού κι εκτίμησης στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες, που οργανώνονται από το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 400 αθλήτριες και αθλητές ελληνικής καταγωγής από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Οι αγώνες αυτοί είναι ένας πετυχημένος θεσμός. Γίνονται κάθε δυο χρόνια και συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους αθλητές ελληνικής καταγωγής“» δηλώνει ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντάργουϊν, Γιάννης Νικολάκης, δηλώνει ότι ο ελληνισμός της πόλης είναι ενθουσιασμένος που θα υποδεχθεί τα ελληνικά νιάτα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

«Είμαστε πανέτοιμοι για να οργανώσουμε τους καλύτερους Πανελλήνιους Αγώνες» είπε και πρόσθεσε πως «δεν θα είναι μόνο αθλητικοί αλλά και πολιτιστικοί».

Την Πέμπτη το βράδυ το ΣΑΕ και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων θα παραθέσουν δεξίωση προς τιμήν των αθλητών και των καλεσμένων τους, στην αίθουσα του πολιτειακού κοινοβουλίου και την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι αγώνες οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, οπότε θα ανακοινωθεί και η πόλη που θα τους φιλοξενήσει μετά από δυο χρόνια.

Σημειώνεται ότι κύριος χορηγός των φετινών αγώνων είναι η πολιτειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας