Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Γενική Αποδοχή Των 4ων Πανε...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Γενική Αποδοχή Των 4ων Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας
Σύδνευ17.10.2011

Τόνωση εθνικής περηφάνιας αποτέλεσαν οι φετινοί 4οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας στο Ντάργουϊν, σε μια εποχή που ο ελληνισμός αισθάνεται την οικονομική κρίση στην πατρίδα μας και όχι μόνο.

Νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής συμμετείχαν από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011 σε μια ακόμα διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας, ένα θεσμός που ιδρύθηκε από το ΣΑΕ Ωκεανίας και αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία και συνδετικός κρίκος της νεολαίας μας στην Ωκεανία.

Τους Αγώνες στο Ντάργουϊν οργάνωσε η τοπική Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας σε συνεργασία με τις άλλες ελληνικές οργανώσεις της πόλης και με την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτειακής κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου ,με ειδική συνεισφορά του έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία της πόλης και Πρόεδρου της Καλυμνιακής Αδελφότητας κ. Γιάννη Χαλίκου.

Πάνω από 400αθλητές από όλη την Αυστραλία, συγκεντρώθηκαν στο Ντάργουϊν και σε πνεύμα ολυμπιακής άμιλλας, έδωσαν ένα ελληνικότατο χρώμα στους τετραήμερους Αγώνες στην όμορφη πόλη του βορρά.

Παρουσία πολλών επισήμων από την από το Ντάργουιν και όχι μόνο οι αθλητές αγωνισθήκαν με ήθος και πάθος και τιμήθηκαν επαξίως, στους αγώνες που αποτελούν ευκαιρία για νέες φιλίες μεταξύ των αθλητών και δημιουργία νέων πυρήνων για τον ελληνισμό της Ωκεανίας στο μέλλον.

Από μέρους του ΣΑΕ Ωκεανίας ο Συντονιστής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τους Αθλητές και προπονητές, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και της Πρόεδρο της ΕΟΚΒΑ κ. Γιάννη Νικολάκη , τα μέλη της τοπικής Κοινότητας, τον Υπεύθυνο της Διοργάνωσης κ. Νίκο Πονήρη , τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής , τις Πολιτειακές Οργανωτικές Επιτροπές ,τα μέλη του ΣΑΕ Ωκεανίας, την πολιτειακή κυβέρνηση του κ. Πολ Χέντερσον, τους χορηγούς των αγώνων σε ολόκληρη την Αυστραλία ,τα ελληνικά ΜΜΕ, όλους όσους στήριξαν τους αγώνες, τους εθελοντές και το ευρύ κοινό που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και υπογράμμισε την σημασία των αγώνων για τον ελληνισμό στο αυστραλιανό δημοκρατικό περιβάλλον.

Στην τελετή λήξης των 4ων Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας στο Ντάργουϊν, ο κ. Αγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας το 2013 θα διεξαχθούν στην Καμπέρα , υπό την διοργανωτική επίβλεψη της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας με την συμμετοχή και υποστήριξη της Τοπικής Ελληνικής Λέσχης ενώ ο κ. Γιάννης Χαλίκος Πρόεδρος της Καλυμνιακής Αδελφότητας Ντάργουιν πρωτοστάτησε και πάλι στη στήριξη τω 5ων Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας προφέροντας οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στις 100 ,000.00 δολάρια.

Οι επόμενοι Πανελλήνιοι αγώνες στην Καμπέρα το 2013 που θα συμπέσουν με τους γιορτασμούς των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Αυστραλιανής πρωτεύουσας αναμένεται να είναι μαζικότεροι από πλευράς συμμετοχής της νεολαίας μας και με μεγαλύτερη υποστήριξη της ελληνικής παροικίας η σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση να μας ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά από κάθε άποψη .

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των 4ων Πανελλήνιων αγώνων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Καμπέρας που ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης των 5ων Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας το 2013.

ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής.

Φωτογραφία : από αριστερά : Γιώργος Αγγελόπουλος Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιάννης Χαλίκος Προεδρος της Μυτιληνιακής Αδελφότητας – Επιχειρηματίας, Πολ Χέντερσον Πολειτιακός Πρωθυπουργός, Γιάννης Νικολάκης Πρόεδρος της Ελλην. Κοινότητας Βόρειας Επικράτειας, Γιάννης Ανοιχτομάτης Επίτιμος Γενικος Πρόξενος στο Ντάργουιν.

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας