Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Αυστραλία: Οι Έλληνες συγκί...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Αυστραλία: Οι Έλληνες συγκίνησαν τον Ραντ, με την επίδοση επιταγής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες
Μελβούρνη04.11.2011

Συγκινήθηκε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, όταν τον επισκέφθηκε μια επιτροπή ομογενών και του επέδωσε μια επιταγή 100.000 δολαρίων.

Τα χρήματα ήταν για τους πληγέντες από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν το Κουίνσλαντ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Και ο κ. Ραντ δεν έκρυψε την συγκίνησή του αλλά και τα καλά του λόγια για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Το ποσόν συγκέντρωσε με διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες το Ομογενειακό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών, Hellenic Emergency Relief Fund, που έχει συγκροτήσει το ΣΑΕ Ωκεανίας, και λειτουργεί υπό την αιγίδα του.

Ο πρόεδρος του ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, δήλωσε ότι ο κ. Ραντ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις πρωτοβουλίες του Ταμείου, και μέσω αυτού την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

‘‘Επιλέξαμε να δώσουμε τα χρήματα στον κ. Ραντ επειδή στα όρια της εκλογικής του περιφέρειας εδρεύουν η Ελληνική και Κυπριακή Κοινότητα του Μπρισμπέιν. Αυτός με τα σειρά του θα τα δώσει στο ειδικό ταμείο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές που έχει συγκροτήσει η πολιτειακή κυβέρνηση του Κουίνσλαντ’‘, είπε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος συνοδεύονταν από άλλα μέλη της Επιτροπής του ταμείου καθώς και από τον Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργο Αγγελόπουλο. Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, Αλέξιος Χριστόπουλος και ο ύπατος αρμοστής της Κύπρου, Ιωάννης Ιακώβου.

Ο κ. Ραντ μεταξύ άλλων είπε στην αντιπροσωπεία πως στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους σκοπεύει να επισκεφθεί και την Κύπρο.

Η ομογενειακή αντιπροσωπεία με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο επεδίωξε και συνάντησε τον κ. Αθανάσιο Συνοδινό και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως γερουσιαστή με το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Ο κ. Συνοδινός ήταν διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας