Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Η Ομογένεια θέλει την Εκπρο...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Η Ομογένεια θέλει την Εκπροσώπηση ΣΑΕ
Σύδνεϋ29.04.2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής το περασμένο Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στο Οίκημα της Παμμακεδονικής Αδελφότητας “Μέγας Αλέξανδρος” στο Σύδνεϋ.

Στη Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι των Μελών/Οργανώσεων του ΣΑΕ Ωκεανίας σχεδόν από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας και αρκετά μέλη παροικιακών Οργανισμών και Ιδρυμάτων σαν παρατηρητές.

Τις εργασίες της Συνέλευσης άνοιξε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής και Προεδρεύων της Συνέλευσης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος σύμφωνα με το καταστατικό του Οργανισμού.

Με την έγκριση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 11.4.10 στην Κοινότητα Μελβούρνης ενημερώθηκαν συνοπτικά τα μέλη της Συνέλευσης για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετώπισε το ΣΑΕ τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την Ελληνική Πολιτεία, όπου σχεδόν όλες οι προτάσεις και οι εισηγήσεις του ΣΑΕ για μια σειρά ομογενειακά θέματα παρέμειναν αναπάντητες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν μερικές δραστηριότητες του ΣΑΕ στην Περιφέρεια Ωκεανίας όπως:

Η ελληνομάθεια, η προώθηση της ελληνικής γλώσσας στο Αυστραλιανό εκπαιδευτικό Σύστημα σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ελληνικών Σπουδών, καθώς και η προώθηση ελληνικών ζητημάτων μέσω διάφορων Επιτροπών και συναντήσεων με Κοινοβουλευτικά Ομοσπονδιακά και Πολιτειακά Στελέχη.
Η συμμετοχή με οργανισμούς και Πανεπιστημιακούς στη διαβούλευση του Υπουργεία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά, διάφορες συναντήσεις με αρμοδίους για προβλήματα που προέκυψαν με συνταξιοδοτικά θέματα συμπατριωτών μας σε σχέση με τη Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης Ελλάδος -Αυστραλίας.
Προτάσεις και εισηγήσεις για την τροποποίηση του νόμου περί λειτουργίας του ΣΑΕ.
Συμμετοχή μέσω των Πολιτειακών Συνδέσμων και Επιτροπών του ΣΑΕ για στους Αγώνες Ωκεανίας και διαβουλεύσεις με Ελληνική Κοινότητα και Λέσχη Καμπέρας για την διοργάνωση των 5ων Αθλητικών Αγώνων Ωκεανίας το 2013.
Διοργάνωση εκδηλώσεων με τους Οργανισμούς “Ομογενειακό Ταμείο Έκτακτων Αναγκών” και” Φύτεψε τις Ρίζες σου/Ένα Δέντρο στην Ελλάδα” που τελούν υπό την αιγίδα του ΣΑΕ Ωκεανίας για συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση περιοχών που έπαθαν ζημιές από φυσικές καταστροφές κλπ στην Ελλάδα και αλλού. Και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που θα αναφερθούν αναλυτικά στην αναφορά του Συντονιστικού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Συνέδριο Ωκεανίας.
Ακολούθησε Οικονομική αναφορά για τα έτη 2010 και 2011 και παρουσιάστηκαν τα οικονομικά του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής παρουσία Ορκωτού Λογιστή και τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση. Ακόμα με έγκριση της Γενικής Συνέλευσης διορίστηκε για το Οικονομικό έτος 2012 ο ίδιος Ορκωτός Λογιστής από την Εταιρεία “Rothsay Accounting Services P/L”.

Στην συνέχεια ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόταση του Προεδρείου του ΣΑΕ για τροποποίηση του Νόμου 3480/2006 και ακολούθησε συζήτηση πάνω στην πρόταση του Προεδρείου και σε διάφορα άλλα θέματα.

Η εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έκλισαν με τις ευχαριστίες του Προεδρείου της Συνέλευσης σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πορεία του ΣΑΕ και για την παρουσία και συμμετοχή ειδικά των αντιπροσώπων από τις άλλες πολιτείες οι οποίοι και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το κόστος της συμμετοχής στις εργασίες της συνέλευσης.

Παρά τους προβληματισμούς που σχετίζονται με την παραπέρα πορεία του ΣΑΕ, καθολική ήταν η εντύπωση ότι ο θεσμός παραμένει μοναδικός φορέας για κάλυψη μιας ζωτικής ανάγκης του απανταχού ελληνισμού: Τη συλλογική αντιπροσώπευσή του στο τόπο καταγωγής του, την πατρίδα που δικαιούται σαν κάθε άλλος Έλληνας.

ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας